HAVINA THAM DỰ HỘI THẢO 'TƯƠNG LAI TIẾNG ANH' TẠI ĐẠI HỌC NGOẠI NGỮ - ĐHQG HN

"Tiếng Anh sẽ giữ vị trí là ngôn ngữ được sử dụng phổ biến nhất trên thế giới trong thập kỷ tới và giáo viên sẽ tiếp tục đóng vai trò trọng tâm của việc dạy và học tiếng Anh, ngay cả trong bối cảnh gia tăng của tự động hóa, trí tuệ nhân tạo và công nghệ số” – đây là hai trong số nhiều kết quả quan trọng trong ấn phẩm nghiên cứu mang tính bước ngoặt, Tương lai của tiếng Anh: Góc nhìn toàn cầu, được xuất bản gần đây của Hội đồng Anh.

Ngày 13.06, Hội đồng Anh tại Việt Nam và Trường Đại học Ngoại ngữ - Đại học Quốc gia Hà Nội đồng tổ chức một buổi tọa đàm tại Hà Nội với sự tham gia của ông McDonald, Tổng Giám đốc Hội đồng Anh toàn cầu, các đại biểu cấp cao từ Bộ Giáo dục và Đào tạo cùng khoảng 250 giảng viên, giáo viên và sinh viên từ hơn 40 trường đại học và tổ chức để thảo luận về những kết quả chính từ báo cáo Tương lai của tiếng Anh, bao gồm các xu hướng thúc đẩy việc sử dụng tiếng Anh như một ngôn ngữ toàn cầu và những tác động đối với việc dạy, học và khảo thí tiếng Anh tại Việt Nam.

Tìm hiểu thêm tại: futureofenglish.britishcouncil.org

May be an image of 14 people, dais and text that says "BRITISH SH COUNCIL Research utu"

May be an image of 6 people

May be an image of 4 people and text

Thầy Nguyễn Văn Dũng - Chủ tịch Sáng lập & Điều hành Hệ sinh thái GD & ĐT Havina Group chụp ảnh cùng Bà Donna McGowa - Giám đốc quốc gia của Hội đồng Anh (BC) Việt Nam

May be an image of 2 people, newsroom and text that says "PC screen only VAN Duplicate Extend UYEN"

Assoc Prof Dr Lam Quang Dong - Vice President, University of Languages & International Studies (VNU-ULIS) and Mr Scott McDonald, Chief Executive, British Council

May be an image of 1 person, newsroom and text that says "entre"

Mr. Scott McDonald - Chief Executive, British Council

May be an image of 2 people, newsroom and textDr Nguyen Thi Mai Huu
Director, National Foreign Languages Project, MOET and Assoc. Prof. Dr. Nguyen Van Long
Vice Rector, The University of Danang - University of Foreign Language Studies

"English will retain its position as the world’s most widely spoken language over the next decade and teachers will continue to be at the heart of English learning, even in the face of increased automation, AI and machine learning” – these are two of many key findings in the British Council’s recently published landmark research publication Future of English: Global Perspectives.

On 13 June, British Council in Viet Nam and the University of Languages and International Studies (VNU-ULIS) co-hosted a panel discussion in Hanoi with Mr Scott McDonald, Chief Executive of the British Council, senior representatives from the Ministry of Education and Training as well as approx. 250 lecturers, teachers and students from more than 40 universities and institutions in attendance to discuss key findings from our 'Future of English' report, including trends driving the use of English as a global language, and the implications for English language teaching, learning and assessment in Viet Nam.

Read more: futureofenglish.britishcouncil.org

May be an image of 6 people, dais and text